POMPE CU LOBI

Pompele cu lobi sunt pompe volumetrice cu construcție robustă utilizate pentru fluide vâscoase și/sau cu particule solide în suspensie.

Datorită principiului de funcționare pot vehicula vascozitati impresionante, inclusiv fluide cu particule solide în suspensie, de diametru mare, sensibile la agitare sau care nu trebuie deteriorate în urma pompării. De asemenea pot atinge debite și presiuni de refulare mari. Sunt autoamorsante, fără necesitatea utilizării supapelor de sens și permit pomparea bidirecțională. Pot funcționa în instalații cu valori minime ale NPSH-ului, construcția robustă și posibilitatea intergrarii oricărui tip de etanșare mecanică făcând din pompele cu lobi un sistem de neînlocuit în anumite cazuri.

Pot fi echipate cu manta pentru încălzire sau răcire, pentru transportul fluidelor ce necesită precauții în acest sens.

Pompele cu lobi pot fi integrante în procesele tehnologice ce necesită o menținere strictă a condițiilor de igiena. Acest tip de pompă permite cu ușurință conectarea la instalația CIP/SIP și poate primi cele mai înalte certificări din domeniul aplicațiilor igienice.

Datorită experienței îndelungate cu aceste pompe, Fluid Sistem vă propune unul dintre liderii incontestabili ai acestui segment de piață ce reprezintă pompele cu lobi.