Pompa cu dubla membrana actionata pneumatic a devenit alegerea principala in tot mai multe aplicatii industriale, datorită calitatilor sale imbatabile in fata oricarui alt sistem de pompare.

 

 

Scurt istoric:

De mai bine de 30 de ani pompa cu dubla membrana actionata pneumatic VersaMatic sunt produse exclusiv in USA .

In anul 2001 fabrica VersaMatic a fost achizitionata de catre IDEX Corporation, iar din 2009 facilitatile de productie au fost mutate in Mansfield/Ohio sub acelasi acoperis cu Warren Rupp Inc (companie sora, parte a IDEX Corporation)

În colaborare cu cei mai buni ingineri proiectanti, in ultimii ani gama de pompe VersaMatic a fost mărită și a trecut printr-o serie impresionantă de îmbunătățiri calitative. Acestea se reflecta direct in cresterea siguranței în exploatare, simplificarea operatiunilor de mentenanta si totodata posibilitatea servisarii oricarui subansamblu din componenta pompei, scaderea consumului de aer comprimat precum si cresterea fiabilitatii generale a noilor pompe produse sub brandul VersaMatic.

Versa-Matic este aproape de clienții săi pe tot parcursul perioadei de viață a utilajelor, avand o reprezentare de cea mai inalta clasa la nivel global.

Reprezentanta exclusiva a acestui producator in Romania este asigurata de catre Fluid Sistem SRL

DOMENII DE UTILIZARE

Daca sunteti in cautarea unei pompe care sa poata fi utilizata intr-o gama larga de aplicatii, complet diferite, ati gasit exact ceea ce cautati, pompa cu membrana actionata de aer comprimat.

Pompa cu membrana ofera numeroase avantaje fata de oricare alt sistem de pompare, fiind perfect utilizabila in aplicatii imposibile pentru alte tipuri de pompe:

Intrucat este actionata de aer comprimat, sunt eliminate cateva dintre riscurile majore pe care le poate crea in anumite situatii curentul electric; este eliminat riscul de elecrocutare in cazul in care pompa functioneaza in spatii umede; de asemenea, este eliminat riscul de explozie in cazul in care pompa functioneaza intr-o zona cu un astfel de potential;

Poate vehicula orice fluid, de la apa pana la suspensii solide in procent de 90%;

Ofera posibilitatea de a varia la infinit debitul si presiunea de refulare prin simpla ajustare a parametrilor de alimentare cu aer comprimat;

Este permisa utilizarea unei singure pompe pentru mai multe aplicatii, eliminand din start costuri de exploatare considerabile (ex. motoreductoare sofisticate, sisteme de automatizare si control, etc.); de asemenea, pot fi eliminate si posibilele erori de functionare ale instalatiei, datorate calculelor eronate sau dimensionarii gresite a pompei;

Permite trecerea particulelor solide; poate vehicula fluide tixotropice sau sensibile din orice alt motiv, fara a degrada structura interna si fara a creste temperature fluidului prin pompare;

Este capabila sa functioneze in gol, fara fluid, pe o durata nelimitata; de asemenea, este capabila chiar sa se autoamorseze in gol, fara fluid, de la adancimi considerabile (1 - 9,8 m); niciuna dintre aceste capabilitati nu vor influenta negativ durata de functionare a pompei;

Poate functiona in sisteme automatizate fara a avea nevoie de echipamente aditionale costisitoare (ex. supape de suprapresiune, supape de by-pass, etc);

Nu spumeaza fluidul in cazul in care acesta are predispozitie; de asemenea, nu “taie” maioneza;

Poate pompa extrem de incet, insa, daca este nevoie, poate ajunge aprope instantaneu la parametrii maximi proiectati.

VERSA-MATIC este producatorul cu una dintre cele mai complete game de pompa cu dubla membrana actionata pneumatic disponibile dintr-o singura sursa. Nici un alt producator nu ofera o atat de larga varietate de dimensiuni si performante de functionare, care pot indeplini simultan atat cele mai inalte standarde de exploatare din industria mineritului sau cea a extractiei si prelucrarii produselor petroliere (ATEX), cat si cele mai stricte standarde din industria alimentara sau farmaceutica ( FDA, USDA, 3A si EHEDG).

Pompa cu dubla membrana actionata pneumatic

VERSA-MATIC a devenit astfel prima optiune intr-o larga varietate de domenii si aplicatii complet diferite, de la pomparea cu delicatete a mustului de bere in cele mai mari si mai moderne berarii pana la transferul rapid al dejectiilor din fosele de retentie catre statiile de epurare. De asemenea, pompa cu dubla membrana actionata pneumatic VERSA-MATIC poate fi utilizata si in medii extrem de dure (ex. exploatari miniere de mare adancime), in medii extrem de periculoase, cu grad ridicat de risc si care necesita precautii speciale privind potentialul pericol de explozie (ex. rafinarii, etc) sau in aplicatii delicate, care necesita o siguranta dusa pana la perfectiune in privinta eliminarii potentialelor surse de contaminare a fluidului de lucru (ex. industria alimentara si industria farmaceutica). In toate aceste aplicatii, operatorii pompelor VERSA-MATIC au un singur lucru in comun; conteaza pe robustetea, fiabilitatea si usurinta exploatarii pompelor Versa-Matic. Utilizarea pompelor cu membrana Versa-Matic asigura reducerea timpului de stationare pentru intretinere si reparatii, induce instalatiei de productie un ritm maxim de eficienta si totodata, asigura acesteia gradul de profitabilitate scontat.

Doriti sa stiti mai exact cum functioneaza o pompa cu membrana Versa-Matic?
Am creat o demonstartie Flash, care dorim sa explice, in mod clar, cum functioneaza pompa cu membrana VERSA-MATIC.

Reputatia de producator de inalta calitate pentru pompa cu dubla membrana actionata pneumatic, se extinde si asupra unor alte echipamente de pompare, pe care acest producator le poate furniza. VERSA-MATIC poate produce si o serie de alte echipamente pneumatice, care vor imbunatati sau simplifica procesul dvs. tehnologic, de la pompe submersibile robuste pana la pompe de mare presiune, de la solutii de pompare specifice industriei alimentare pana la transvazarea solidelor in aplicatii miniere.

In cazul in care nu ati gasit inca o solutie pentru aplicatia dvs, va invitam sa completati formularul acesta si in maxim 24 de ore, unul din specialistii nostri va va contacta sau va va transmite o posibila solutie a cererii dvs.

Gama de produse oferite de Versa-Matic

ELIMA MATIC

VERSA-MATIC® redefineste standardele de performanta pentru pompele cu membrana. Noua generatie de pompe cu membrana, Elima-Matic®, utilizeaza cea mai noua tehnologie si asigura, prin reproiectarea distribuitorului de aer, o exploatare prietenoasa a pompei, care nu ingheata, nu se blocheaza si nu necesita lubrifierea aerului comprimat.

Pompa cu dubla membrana actionata pneumatic

Performanta si fiabilate
Pompele cu membrana Elima-Matic sunt construite intr-o maniera aparte, pentru a reduce timpul necesar intretinerii si reparatiilor si pentru a asigura continuitatea si acuratetea performantelor pompei. Aceste pompe cu membrana sunt autoamorsante, pot functiona in gol fara fluid, pot vehicula fluide cu suspensii solide in concentratii de pana la 90%, sunt capabile sa functioneze foarte lent daca este necesar si pot ajunge aproape instantaneu la parametrii maximi proiectati.

Usurinta intretinerii
Veti descoperi ca pompele noastre cu membrana VERSA-MATIC simplifica semnificativ atat munca dvs de intretinere, cat si costurile aferente acesteia. Corpul central Elima-Matic are doar doua o-ringuri de etansare, usor accesibile, spre deosebire de unii competitori care folosesc pana la sapte astfel de oringuri. Axul pilot de ghidaj si distribuitorul de aer sunt repere ce pot fi comandate ca ansamblu, dar pot fi si reparate, prin inlocuirea oricarei component. Unii competitori nu permit acest lucru, construind  aceste repere intr-o maniera care sa va oblige sa achizitionati, de fiecare data, un intreg ansamblu extrem de costisitor.

VERSA-MATIC® isi imbunatateste standardele de performanta prin noua generatie de pompe cu membrana ce utilizeaza tehnologia Elima-Matic®. Asa cum sugereaza si numele, pompele cu membrana Elima-Matic elimina teoretic dificultatile de exploatare si permit instatiilor dvs sa functioneze fara probleme. Pompele cu membrana Elima-Matic sunt disponibile intr-o larga varietate de material, atat plastic cat si metal. De asemenea, aceste pompe pot primi oricare din larga varietate de versiuni de gabarit si materiale disponibile pentru constructia membranelor.  Gama de pompe incepe cu dimensiunea de 1/4″ si se incheie cu cea de 3″ , existand disponibile numeroase versiuni inclusiv design cu coliere de prindere sau design cu prinderile prin suruburi, o singura absorbtie si refulare pe doua cai sau doua absorbtii si o refulare unica (aplicatii de mixare).

ULTRA MATIC

Pompele VERSA-MATIC, echipate cu tehnologia Ultra-Matic, ofera performanta si eficienta sistemului dvs de pompare. Cu un design simplu, robust, aceasta pompa cu membrana asigura o intretinere usoara si un timp indelungat de functionare intre interventiile de mentenanta.

Pompa cu dubla membrana actionata pneumatic

Extinderea duratei de functionare fara interventii service
Pompele cu membrana VERSA-MATIC echipate cu tehnologia Ultra-Matic au fost proiectate pentru durabilitate, pentru a scadea costurile dvs de exploatare. Axul pilot de ghidare din otel inox, construit dintr-o singura bucata, precum si etansarile acestuia care se auto-lubrifiaza extind durata de functionare a pompei cu membrane. De asemenea, precizia cu care sunt realizate fetele lagarelor, asigura o frecare minima si deci reduce semnificativ necesitatea inlocuirii pieselor supuse uzurii normale de exploatare.

Usurinta intretinerii
Atunci cand anumite piese trebuiesc inlocuite, designul simplu al pompelor cu membrane U isi arata cel mai bine toate calitatile. Toate elementele supuse uzurii pot fi servisate simplu, cu instrumente standard. Pentru a minimiza timpul de lucru, marea majoritate sunt subansamble ce pot fi demontate din structura pompei si reparate separat (ex. distribuitorul poate fi detasat chiar daca pompa ramane conectata la instalatie).

Pompa cu dubla membrana actionata pneumatic

Impreuna cu pompa cu membrana VERSA-MATIC echipata cu tehnologia Ultra-Matic veti primi toate beneficiile pomparii ultra-eficiente. Disponibile in configuratii bolted sau clamped, aceste pompe cu membrane sunt gandite pentru a elimina consumul ineficient si costisitor de aer comprimat, precum si pentru a asigura o exploatare prietenoasa. Usor de instalat si intretinut, pompele cu membrane UltraMatic sunt construite din materiale cu trasaturi chimico-rezistente ca otel-inox, ceramica, polipropilena sau PVDF, constructii care continua ideea de baza, si anume reducerea cheltuielilor de reperatii si asigurarea unui timp indelungat de functionare intre interventiile de mentenanta.

SUBMERSIBILE

VERSA-MATIC ofera o serie de pompe submersibile robust si sigure, care au o gama larga de debite si presiuni de refulare, functie de dimensiuni. Aceste pompe submersibile pot functiona chiar daca curentul electric nu este disponibil, sunt suficient de mici pentru a incape in spatii inguste, dar pot refula debite impresionant de mari, sau la nevoie, pot asigura presiuni mari de refulare, functie de natura situatiei. Din urmatoarele tipuri de pompe, o puteti alege pe cea care se potriveste cel mai bine aplicatiei dvs, functie de caracteristicile de care aveti nevoie.

Tipuri de pompe disponibile:

Porta-Matic™

O pompa portabila ce poate goli orice, de la santuri la camine de vizitare.

Daca ati putea avea nevoie sa goliti rapid un camin de vizitare sau orice alta groapa, tineti la indemana o pompa Porta-Matic™. Este capabila sa goleasca imediat orice fel de groapa de la locul de munca. Aceasta pompa portabila poate refula cu pana la 163 l/min si poate ridica la inaltimi de pana la 25′. Poate fi actionata cu orice sursa de curevt la 12V, inclusiv bateria auto sau a camionului. Cantareste numai 15 kg si este extrem de silentioasa.

Pompa Porta-Matic

Este livrata standard cu conexiuni de 1-1/2`` NPT sau BSPT, filet interior;

Este insotita de un dispozitiv de control de la distanta, impermeabilizat, pentru usurinta si siguranta operarii pompei;

Consuma foarte putina energie, permitand o durata de functionare de aproximativ o ora fara a porni motorul autovehiculuilui;

Functioneaza fara furtun de absorbtie;

Este usoara, fiind construita din aluminiu;

Poate patrunde in spatii inguste, gropi chiar de 10” diametru;

Este construita cu etansari auto-lubrifiante si rulmenti gresati pe viata.

SludgeMaster™

Pompeaza orice noroi sau fluide cu suspensii solide, fara a se colmata sau bloca.

Daca trebuie sa vehiculati noroaie, fluide murdare, cu frunze, nisip, scoici sau orice alte particule in suspensie, cu diametrul de pana la 1,5”, va invitam sa testati pompa submersibila actionata de aer comprimat SludgeMaster™. Aceasta pompa de mare capacitate poate refula cu pana la 1150 l/min, in aplicatii heavy duty (conditii grele de lucru). Cantarind doar 26 kg, pompa SludgeMaster este construita robust, pentru a functiona in orice conditii de exploatare pe uscat, pe mare sau in aplicatii offshore.

Pompa SludgeMaster

Poate fi livrata cu sorb de ½” pentru a preveni patrunderea solidelor de diametru mare;

Este autoamorsanta si se autolubrifiaza permanent;

Se auto-dreneaza, pentru a preveni spargerea carcasei la temperaturi sub limita de inghet sau in alte situatii ce impun golirea pompei;

Este compacta si poate intra in deschideri cu un diametru de 14``;

Poate sfarama si apoi transvaza mici obiecte in suspensie, cum ar fi scoicile, fara a se bloca;

Asigura o inaltime de pompare de pana la 20 m;

Este construita din fonta;

Poate functiona in gol, fara fluid pe o perioada nelimitata, fara a se defecta;

Vehiculeaza in siguranta, cu uzuri minime, fluide extrem de abrasive.

POMPE DE MARE PRESIUNE

Cateodata, aplicatiile dvs necesita o pompa de mare putere, mai mare decat ar putea sa genereze in mod standard o pompa cu membrana. Pentru a raspunde acestei nevoi, va putem oferi o linie completa de pompe high pressure, cu presiuni de refulare de 13,5 bar sau mai mari. Pompele sunt fabricate de VERSA-MATIC, producator American, lider in inovatii sau Blagdon, producatorul European nr. 1. Avand aceste posibilitati, va putem oferi cea mai larga gama de dimensiuni, debite sau presiuni de refulare, materiale de constructie si functionalitati disponibile cu tehnologia actuala. Oricare ar fi aplicatia dvs, de la alimentarea filtrelor-presa pana la aplicatii de industrie miniera, transvazari de fluide cu greutati specific mari sau transvazari la mare distanta, va putem oferi pompa care sa satisfaca pe deplin nevoile dvs de exploatare.

Constructii disponibile:

E2HP 2″ Standard Flow

Obţineţi performanţă sigură in aplicatii de mare presiune.

Daca presiunea ridicata este o cerinta critica, pompa cu dubla membrana VERSA-MATIC de 2” E2HP poate asigura performantele neceasre aplicatiei dvs. Pompa E2HP este echipata cu distribuitor de aer Elima-Matic Air Valve System care nu necesita lubrifiere, care nu se blocheaza si nu ingheata.

Pompa E2HP

Refuleaza cu presiuni pana la 13,5 bar;

Debit maxim refulat pana la 260 l/min;

Constructie din otel-inox;

Componentele principale sunt cele ale unei pompe cu membrana VERSA-MATIC standard de 2”

N25 1″ / N50 2″ Full Flow

Pompele Blagdon de 1” N25 si de 2” N50 sunt utilizate, in mod special, in aplicatiile in care atat debitul cat si presiunea de refulare sunt importante si trebuie sa fie mari. Pompele cu membrana N25 si N50 pot atinge presiuni de refulare de pana la 16,5 bar, utilizand simultan puterea aerului din ambele camera, la fiecare cursa a pompei, pentru a dubla presiunea de refulare a fluidului. In acest design este integrata o camera de aer suplimentara care va asigura refularea unui debit mai mare de fluid, minimizand pulsatiile si reducand astfel considerabil potentialele uzuri ce pot apare, datorita acestora, in traseele de conducte (coturi, fitinguri, etc).

Pompele N25 si N50

Sunt disponibile atat in constructive din aluminiu cat si din otel-inox;

Pot porni de la zero presiune in refulare, fara a deteriora membrana si fara a avea nevoie de pompa suplimentara pentru atingerea unei anumite presiuni de start.

POMPE CU MEMBRANA PENTRU INDUSTRIA ALIMENTARA SI FARMACEUTICA.

FDA Pumps & 3A Sanitary Pumps

Pompele cu membrana Elima-Matic® pentru procesarea fluidelor alimentare sunt construite din materiale conforme reglementarilor FDA si pot fi utilizate in aplicatii care necesita indeplinirea acestor directive. Distribuitorul de aer inovativ Elima-Matic elimina, din punct de vedere theoretic, posibilitatea de blocare de pompei, de inghetare a distributiei de aer. De asemenea, lubrifierea aerului comprimat nu este necesara. Pompele cu membrana Elima-Matic FDA, disponibile in urmatoarele dimensiuni, 1/2″, 1″, 1-1/2″, 2″, and 3″ pot fi echipate optional cu sistem Versa-Sense™ de detectare a ruperii membranei.

Pompele cu membrana Elima-Matic pentru procesarea fluidelor alimentare:

Partile in contact cu fluidul de lucru sunt din otel inox 316, sablat si pasivat;

Echipate cu elastomeri speciali, pentru utilizare in industria alimentara, Hytrel® si PTFE;

Montarea si demontarea pompei se poate face rapid, datorita colierelor de prindere si a conexiunilor Tri-Clamp;

Blocul central este nichelat;

Refuleaza cu debite de pana la 1000 l/min;

Pot fi livrate cu bloc central, pregatit pentru utilizare cu detector de rupere a membrane.

Selectati o pompa pentru a vedea specificatiile corespunzatoare acesteia.

Pompele Elima-Matic Sanitary au fost construite conform celor mai inalte standarde ale “ 3A Sanitary Standards for Air or Hydraulically Driven Diaphragm Pumps for Milk and Milk Products” ; au fost inregistrate si aprobate cu numarul 44-01. Pentru o copie a certificarii acestor pompe, va rugam vizitati sectiunea download. Disponibile in dimensiuni de 1-1/2″ si 2″, pompele cu membrane, sanitare, pot fi echipate optional cu sistemul Versa-Sense, care protejaza de contaminare atat produsul vehiculat cat si intreaga dvs linie de productie, in eventualitatea deteriorarii membranei.

Pompele Elima-Matic Sanitary

Partile in contact cu fluidul de lucru sunt din otel inox 316, sablat, polisat (0.8 µm sau mai fin) si pasivat;

Echipate cu elastomeri speciali pentru utilizare in industria alimentara, Hytrel® si PTFE;

Montarea si demontarea pompei se poate face rapid, datorita colierelor de prindere si a conexiunilor Tri-Clamp;

Sunt montate pe un stand cu posibilitatea rotirii pompei la 180°, pentru usurinta drenarii.

Selectati o pompa pentru a vedea specificatiile corespunzatoare acesteia.

PIESE DE SCHIMB

VERSA-MATIC se distinge si este recunoscut intre producatorii de pompe cu membrane, ca unul dintre primii furnizori si inovatori ai celor mai fiabile membrane din piata. Acestea au o durata de functionare indelungata, oferta un interval de servisare mult marit, eliminand astfel costuri si timpi nejustificat de mari ce sunt alocati de anumiti utilizatori finali pentru mentenanta pompelor cu membrana concurente.

Gasiti, in continuare, o larga paleta de posibilitati prin care putem echipa pompele cu membrana VERSA-MATIC. Functie de particularitatile aplicatiei dvs, va putem oferta cea mai potrivita solutie tehnica, care sa va asigure un raport calitate prêt adaptat atat bugetului dvs cat si necesitatilor procesului de pompare:

FUSION™ Diaphragms

Versa-Rugged VR™ Series Diaphragms

Versa-Dome® Diaphragms

FDA Hytrel Thermoplastic Diaphragms

TPE-XL Thermoplastic Diaphragms

Versa-Tuff PTFE Diaphragms

Va invitam sa deveniti unul dintre utilizatorii de pompe cu membrana VERSA-MATIC. Atunci cand vine momentul intretinerii pompelor achizitionate si anumite piese trebuiesc inlocuite, designul simplu al pompelor cu membrana VERSA-MATIC isi arata cel mai bine toate calitatile. Veti descoperi imediat ca pompele noastre cu membrana simplifica semnificativ atat munca dvs de intretinere, cat si costurile aferente acesteia.

Toate elementele supuse uzurii pot fi servisate simplu, cu instrumente standard, intr-un timp de lucru mult redus, marea majoritate fiind subansamble, ce pot fi demontate din structura pompei si reparate separat (ex. distribuitorul poate fi detasat chiar daca pompa ramane conectata la instalatie);

Corpul central are doar doua o-ringuri de etansare, usor accesibile, spre deosebire de unii competitori alte pompe concurente, care folosesc pana la sapte astfel de o-ringuri.

Axul pilot de ghidaj si distribuitorul de aer sunt repere ce pot fi reparate prin inlocuirea oricarei piese componente, spre deosebire de alte pompe concurente, care nu permit acest lucru, fiind construite intr-o maniera care sa va oblige sa achizitionati, de fiecare data, un intreg ansamblu, extrem de costisitor.

VERSA-MATIC ofera atat kituri de reparatie complete cat si piese de schimb separate, orice reper, in orice cantitate, fiind disponibil fara ca dvs sa fiti constransi de o valoare minima a comenzii sau de un anumit numar de repere.
Piesele de schimb originale VERSA-MATIC va dau posibilitatea de a atinge performantele scontate cu un minim de efort, precum si cu cheltuieli minime de operare ale pompei.

Pentru piese de schimb necesare unor anumite pompe cu membrana concurente, am creat o linie speciala de productie prin care va putem furniza o solutie 100% viabila din punct de vedere ethnic, costurile dvs de achizitie fiind, in general, mai scazute cu cel putin 20% fata de pretul de lista al producatorului pompei dvs. Astfel, ne dorim sa va obisnuim cu calitatea ridicata a produselor noastre, iar la momentul oportun sa va propunem o oferta speciala de inlocuire a echipamentelor concurente.

Toate produsele Pumper Parts sunt produse in USA, si au urmatoarele caracteristici:

Proiectate pentru a lucra cel putin la fel sau chiar mai bine ca piesele proiectate de fabricantul pompei dvs — GARANTAT;

Construite conform celor mai inalte standarde de calitate din industrie;

Garantate exact in aceleasi conditii ca si piesele produse de fabricantul pompei dvs;

Ofertate la preturi de productie, fara costuri de “brand”;

In acest moment, va oferim anumite piese de schimb pentru cativa producatori concurenti de pompe cu membrana: Aro, Wilden si Yamada.

Intrucat suntem in continua dezvoltare, in curand vom mari capacitatea de productie si vom diversifica atat gama de produse cat si numarul de competitori pentru care putem produce piese de schimb.

ACCESORII

Versa-Matic ofera o gama larga de accesorii pentru pompele cu membrana, care pot imbunatati sau creste performantele de pompare din aplicatia dvs. Fabricate urmand aceleasi criterii de calitate ca si pompele sau piesele de schimb, accesoriile VERSA-MATIC sunt produse ce urmaresc sa usureze si mai mult exploatarea pompelor cu membrana. Toate accesoriile sunt produse de cea mai inalta calitate, verificate in amanunt, inclusiv functional, inainte de a fi livrate.

Level Controllers

Pail & Drum Transfer Kits

Filter/Regulator/Lubricators

Smart Start Anti-Shock Valves

Versa-Sense™ II Leak Detectors

Surge Suppressors

Flange Adapter Kits