Produse Abrazive

Furnizor de produse si solutii în industria prelucrarii metalelor si a otelului inoxidabil.

Abrazive pentru prelucrare inoxului si a altor metale:

DISCURI DE DEBITAT SI POLIZAT

Se folosesc pentru taierea tablelor, tevilor si structurilor din otel-inox, precum si pentru polizarea/debavurarea metalelor.

PIETRE BIAX

Se folosesc la polizarea/debavurarea fina, rectificarea interna a tevilor si a cilindrilor, precum si a altor materiale cu forme neregulate.

DISCURI LAMELARE

Sunt indicate pentru slefuirea/polizarea otelurilor aliate si nealiate, a celor inoxidabile si a nemetalelor. Domeniul de utilizare al discurilor lamelare este vast: slefuire bruta si semifinisare a cordoanelor de sudura, debavurare, indepartare a ruginei, curatare dupa turnare, slefuire a contururilor si a suprafetelor, slefuire interioara a recipientelor.

PERII LAMELARE CU TIJA

Lamelele din panza abraziva sunt flexibile si dispuse radial in jurul tijei. Periile sunt elastice si se muleaza pe conturul suprafetelor de prelucrat. Se folosesc la slefuirea fina a suprafetelor, in special a celor cu forma neregulata sau dificil accesibile. Materiale prelucrabile: otel, metale neferoase, aluminiu, lemn, plastic.

PERII LAMELARE DIN SMIRGHEL CU ALEZAJ

Lamelele din panza abraziva sunt dispuse radial. Periile sunt indicate in special pentru prelucrarea suprafetelor mari, slefuirea suprafetelor interioare si exterioare ale aparatelor si recipientelor, slefuirea fina a suprafetelor plane, concave si convexe. Materiale prelucrabile: inox, otel, metale neferoase, aluminiu, lemn, plastic.

CILINDRI LAMELARI PENTRU SLEFUIT SAU PENTRU SATINAT

Cilindri lamelari reprezinta o solutie eficienta si productiva pentru prelucrarea suprafetelor mari, plane sau profilate. Lamelele din panza abraziva, Scotch BriteTM, combinate cu panza abraziva sau doar din Scotch BriteTM, sunt dispuse radial. Este necesar a se lucra cu o presiune mica pentru a se putea realiza o slefuire performanta.

Domenii de utilizare: debavurarea si indepartarea ruginei, slefuirea recipientelor, slefuirea fina sau satinarea suprafetelor de inox.

DISCURI FRONTALE PENTRU SLEFUIT DIN SCOTCH BriteTM, SIMPLE SAU COMBINATE CU MATERIAL ABRAZIV

Discurile combinate se folosesc, in mod special, pentru imbunatatirea rugozitatii suprafetelor prelucrate initial cu discurile lamelare frontale. Discurile simple, cu lamele de Scotch BriteTM ,nu indeparteaza material, realizeaza doar o slefuire de finisare.

CILINDRI LAMELARI CU TIJA DIN SCOTCH BriteTM, SIMPLI SAU COMBINATI CU MATERIAL ABRAZIV

Cilindrii lamelari cu tija simpli, din panza netesuta, se folosesc pentru finisare, matuire sau satinare a pieselor profilate, a suprafetelor interioare sau a celor inguste si greu accesibile.
Clilindrii lamelari cu tija combinati, din panza netesuta, combinati cu pinza abraziva, se folosesc pentru slefuire finisare, matuire sau satinare a pieselor profilate, a suprafetelor interioare sau a celor inguste si greu accesibile. Avantajul acestor cilindri combinati, fata de cei simpli, din panza netesuta, este ca pot executa o polizare extrem de fina si controlata.

DISCURI SPECIALE UNITIZED PENTRU PRELUCRAREA INOXULUI

Disc special conceput pentru finisarea, debavurarea si lustruirea otelului inoxidabil. Concentraţia mare de granule abrazive pe materialul neţesut dens face ca acest disc sa aibe o flexibilitate aparte si o durata mare de viata.

DISCURI PENTRU CURATAREA RUGINEI, VOPSELEI SI SUDURII

Aceste discuri sunt folosite pentru slefuirea suprafetelor, in vederea indepartarii impuritatilor si straturilor de rugina, vopsea, lac, etc. Sunt fabricate dintr-un material flexibil, cu o structura deschisa. Structura deschisa a materialului este realizata printr-o combinatie de fibre sintetice cu particule abrazive.

Se intrebuinteaza in toate situatiile in care este necesar ca suprafata sa fie curatata inainte de vopsire si lacuire.

Principalele domenii de utilizare sunt:

Industria de automobile.

Constructia de vapoare, la indepartarea impuritatilor provocate de alge.

Industria prelucrarii mealelor, la pregatirea suprafetelor inaintea operatiilor de sudura si slefuirea suprafetelor dupa operatia de sudura.

Industria lemnului, la indepartarea lacului, vopselei si politurii existente pe lemn.

Constructii, la curatarea pietrelor si a betonului.

Avantaje fata de sculele abrazive conventionale:

Structura deschisa face posibila o buna circulatie a aerului, drept urmare, incalzirea reducandu-se substantial.

Se realizeaza o curatare uniforma a suprafetelor.

Se poate lucra indelungat ( nu trebuie apasat, se lucreaza in greutatea flexului/polizorului unghiular ).

Sunt caracterizate printr-o manuire simpla si sigura.

Toate partile componente nefiind metalice, nu exista posibilitatea aparitiei ruginei si nici a contaminarii suprafetelor de prelucrat.

Se pot intrebuinta pe o gama variata de masini.

DISCURI DE PASLA PENTRU LUSTRUIREA INOXULUI, CU SAU FARA SUPORT

Discurile de pasla, cu sau fara suport, se folosesc impreuna cu pastele de lustruit si sunt folosite, in special, pentru lustruirea finala a inoxului (luciu oglinda).

PASLA CU TIJA, TIP BIAX

Periile de pasla cu tija tip biax se folosesc impreuna cu pastele de lustruit si sunt folosite, in special, pentru lustruirea finala (luciu oglinda) a pieselor profilate din inox, a suprafetelor interioare, inguste sau in locurile greu accesibile.

DISCURI DIN BUMBAC, VENTILATE, PENTRU LUSTRUIREA INOXULUI

Discurile din bumbac, ventilate, sunt folosite impreuna cu pastele de lustruit pentru slefuirea sau lustruirea finala a suprafetelor. Acestea au un bun contact cu suprafetele de lustruit, o buna ventilatie, sunt foarte putin agresive si sunt recomandate pentru finisarea/polisarea suprafetelor neregulate.

DISCURI DIN BUMBAC CUSUT, PENTRU LUSTRUIREA INOXULUI

Discurile din bumbac cusut sunt folosite impreuna cu pastele de lustruit pentru slefuirea sau lustruirea finala a suprafetelor, au un bun contact cu suprafetele de lustruit, o buna ventilatie, sunt foarte putin agresive si sunt recomandate pentru finisarea/polisarea suprafetelor neregulate.

DISCURI DIN FIBRE SPECIALE (SISAL), PENTRU LUSTRUIREA INOXULUI

Discurile din sisal sunt folosite impreuna cu pastele de lustruit pentru slefuirea sau lustruirea finala a suprafetelor, au un bun contact cu suprafetele de lustruit, o buna ventilatie, sunt foarte putin agresive si sunt recomandate pentru finisarea/polisarea suprafetelor neregulate.

DISCURI FIBRA VULCANICA ( FIBRODISCURI ).

Fibrodiscurile se folosesc pentru slefuirea grosiera, indepartarea ruginei, prelucrarea inbinarilor sudate si pentru prelucrarea fina a metalelor. Datorita suprafetei mari de contact si a flexibilitatii, se poate obtine o polizare uniforma a suprafetelor inguste. Se pot folosi pe orice tip de metal ( otel, inox, metale neferoase, fonta ) si aproape pe orice forma neregulata.

ROLE SI COLI DE SMIRGHEL

Au o utilizare universala si o durata mare de slefuire. Se folosesc, in general manual, la slefuirea, curatarea, finisarea sau debavurarea metalelor, nemetalelor si metalelor slab aliate.

BENZI FARA SFARSIT DIN SMIRGHEL

Sunt concepute pentru masini speciale si se folosesc la slefuirea, polizarea sau satinarea metalelor. Au o rezistenta ridicata si o buna performanta de-a lungul intregului proces de slefuire.

ROLE DE SCOTCH BriteTM

Se folosesc pentru curatarea, slefuirea, finisarea, satinarea si indepartarea oxizilor de pe suprafete metalice. In timpul slefuirii si dupa aceasta, nu raman resturi de metal ( asa cum se intampla in cazul periilor de sarma ). Se pot intrebuinta atat in mediu uscat, cat si in mediu umed.

MINI DISCURI Ø 50mm SI Ø 75mm DIN SMIRGHEL CU PRINDERE RAPIDA

Se folosesc in special pentru polizarea, slefuirea, matuirea sau debavurarea locurilor inguste, greu accesibile sau prelucrarea pieselor profilate. Suportul de prindere de tip R permite o schimbare rapida a discului, in functie de granulatia dorita.

MINI DISCURI Ø 50mm SI Ø 75mm DIN SCOTCH BriteTM CU APRINDERE RAPIDA

Se folosesc in special pentru slefuirea, finisarea, matuirea sau debavurarea locurilor inguste, greu accesibile sau prelucrarea pieselor profilate. Suportul de prindere de tip R permite o schimbare rapida a discului, in functie de granulatia dorita.

DISCURI Ø 115mm SI Ø 125mm DIN SCOTCH BriteTM CU APRINDERE SCAI

Se folosesc, in special, pentru slefuirea, finisarea, matuirea sau debavurarea suprafetelor mari. Suportul de prindere de tip scai face o schimbare rapida a discului, in functie de granulatia dorita.

PERII DE SARMA

Perile din sarma au o durata indelungata de utilizare, sunt foarte bine echilibrate si sunt confectionate atat din otel cat si din inox. Se folosesc pentru curatarea cordoanelor de sudura, curatarea ruginei, debavurare, structurarea lemnului, etc.

PASTA ABRAZIVA PENTRU LUSTRUIREA INOXULUI / ALAMEI.

Se folosesc, in special, pentru lustruirea inoxului si alamei. Pentru a obtine luciul oglinda, se folosesc impreuna cu discurile de pasla, bumbac ventilat, bumbac cusut si sisal.

FREZE PROFILATE DIN CARBURI

Frezele din carburi au o duritate ridicata si sunt folosite pentru prelucrarea otelurilor aliate si nealiate precum si a inoxului.

Produse chimice pentru inox :

solutie pentru albit sudura

degresant-decapant-decontaminator

pasivant (tratarea sudurilor pentru recapatarea proprietatilor inoxidabile).

solutie antistropi de sudura

spray antiamprenta pentru inox

spray retusare inox 316

Scule de mana
Benzi de debitat pentru masini fixe
Scule aschietoare
Organe de asamblare inox si zincate.
Aparate de sudura /consumabile pentru sudura.
Scule electrice si pneumatice.
Aparate de Masura si Control.
Lichid de racire (antigel).