POMPE DOZATOARE

Pompele dozatoare sunt pompe volumetrice utilizate în aplicații de precizie, acolo unde este necesară pomparea unui volum strict de fluid într-o durată de timp bine determinată. De asemenea o altă caracteristică definitorie a funcționalității pompelor dozatoare o reprezintă repetabilitatea dozării. Cele mai des întâlnite aplicații sunt de injectare a diverșilor aditivi în coloane sub presiune.

Pompa dozatoare este o pompă volumetrică oscilatorie, care aspiră un volum definit de fluid cu ajutorul unui mecanism de aspirație (membrană, piston) și îl împinge cu presiune în conducta de refulare. Debitul poate fi modificat fie reglând, volumul aspirat prin varierea lungimii cursei pistonului; fie reglând numărul de curse ale pistonului în unitatea de timp. Pentru a se obține un control total al pompei și pentru debite de refulare de mare finețe sunt necesare ambele reglaje ale cursei pistonului. Se pot obține astfel debite constante de refulare, chiar și la variații ale contrapresiunii.

Gama de pompe dozatoare livrate de Fluid Sistem cuprinde următoarele categorii :

Pompe dozatoare cu membrană acționate mecanic.

Pompe dozatoare cu membrană acționate hidraulic.

Pompe dozatoare cu piston.

Domeniul de debite pornește de la câțiva ml și ajunge până la câteva zeci de mii de litri pe oră.

Datorită experienței îndelungate cu aceste pompe, Fluid Sistem vă propune doi dintre liderii incontestabili ai acestui segment de piață ce reprezintă pompele dozatoare.