POMPE PERISTALTICE

Pompele peristaltice sunt pompe volumetrice a caror functionare a fost inspirata de principiul circulatiei sangelui in corp.

Presarea de catre un rotor eliptic a furtunului special de pompare, care de altfel este singura piesa in contact cu fluidul de lucru, imprima lichidului din interior o miscare uniforma catre orificiul de refulare.

Intrucat volumul refulat la o rotire complete este constant, acest sistem de pompare este utilizat cu suces in numeroase aplicatii de dozare.

Datorita principiului de functinare, toate pompele peristaltice sunt autoamorsante si capabile sa functioneze nelimitat in gol, fara fluid; de asemenea este posibila pomparea in ambele directii prin schimbarea sensului de rotatie al motorului.

Pompele peristaltice sunt utilizate in nenumarate aplicatii industriale, de la dozari de precizie in industria farmaceutica pana la aplicatii ce necesita o presiune mare de refulare cu fluide vascoase, in industria petroliera sau in statiile de epurare a apelor uzate.

Datorita experientei indelungate cu aceste pompe, Fluid Sistem va propune unul dintre liderii incontestabili ai acestui segment de piata ce reprezinta pompele perisaltice: