POMPE CU MEMBRANA ACTIONATE PNEUMATIC

Pompele cu membrană pot fi acționate de aerul comprimat sau de orice alt gaz relativ inert dpdv chimic. Cu anumite măsuri constructive minime luate de producător, aceste pompe pot funcționa fără probleme în zone cu potențial pericol de explozie, marea majoritate a construcțiilor fiind certificate ATEX.

Pompele cu membrană nu sunt prevăzute cu etanșări mecanice; pot funcționa în gol, fără fluid, pe o perioadă nedeterminată și fără ca acest lucru să afecteze funcționarea sau performanțele ulterioare ale pompei. Totodată sunt autoamorsante chiar și din gol, fără fluid; în funcție de construcție și dimensiunile pompei, adâncimea de autoamorsare variază.

Aceeași pompă, în construcție adecvată, poate vehicula atât fluide chimice cu vâscozitate redusă dar extrem de corozive; cât și noroaie vâscoase sau fluide cu particule solide de dimensiuni semnificative în suspensie.

Datorită modului constructiv, pompele cu membrană acționate de aer comprimat sunt extrem de ușor de exploatat și întreținut, cheltuielile de mentenanță fiind semnificativ reduse față de orice alt sistem de pompare.

Datorită experienței îndelungate cu aceste pompe, Fluid Sistem vă propune doi dintre liderii incontestabili ai acestui segment de piață ce reprezintă pompele cu membrană acționate pneumatic, cu precizarea că fiecare dintre aceștia se adresează unor aplicații complet diferite: