SCURT ISTORIC:

ALLWEILER AG este cel mai vechi producător european de pompe, funcționând fără întrerupere din 1860, sub același nume și deservind încă de atunci numeroase ramuri ale industriei.În acest moment ALLWEILER AG este parte integrantă a grupului Circor, una dintre cele mai importante corporații industriale din domeniul sau; beneficiind astfel de facilitățile schimbului de informații, tehnici, tehnologii și know-how între subsidiarele grupului.

Având mai mult de 150 de ani de experiență în domeniul pompelor, pompe create dintotdeauna conform celor mai înalte standarde de calitate germană, precum și datorită propriilor facilități de producție, inclusiv propria turnătorie de metale, ALLWEILER poate furniza soluții de cea mai bună calitate aplicațiilor moderne actuale.

În procesul curent de producție sunt împletite tradita cu cele mai noi tehnici și tehnologii, atât în privința producerii propriilor materiale, cât și a proiectării sau construcției propriu-zise.

Fluid Sistem SRL este reprezentanța locală a acestui producător, în parteneriat cu firma A.Rada GmbH – Austria.

DOMENII DE UTILIZARE:

Pentru aproape orice aplicație industrială poate fi ofertată o soluție de pompare ALLWEILER

POMPE CU DOUĂ SAU CU TREI ȘURUBURI

pompa-cu-2-3-suruburi

Pompele cu două sau cu trei șuruburi sunt utilizate pentru a pompa uleiuri sau orice alte fluide lubrifiante, cât și fluide cu capacitate de ungere foare scăzută sau chiar fluide non-lubrifiante.
Caracteristicile principale ale pompelor cu două sau trei șuruburi sunt: pompe auto-amorsante, cu o eficiență de pompare ridicată, silențioase și potrivite din punct de vedere funcțional pentru a fi utilizate cu variatoare de turație (convertizor de frecvență).

Fluidul de lucru este pompat permanent, în mod continuu, fără pulsații, fără turbulență și fără a fi supus oricărui alt stres mecanic. Design-ul special al șuruburilor crează în interiorul pompei adevărate camere etanșe pline cu fluid, care este transportat pe direcție axială între orificiile de absorbție și refulare datorită mișcării de rotație a șuruburilor.

Fluidul de lucru este pompat permanent, în mod continuu, fără pulsații, fără turbulență și fără a fi supus oricărui alt stres mecanic. Design-ul special al șuruburilor crează în interiorul pompei adevărate camere etanșe pline cu fluid, care este transportat pe direcție axială între orificiile de absorbție și refulare datorită mișcării de rotație a șuruburilor. În ciuda acestei mișcări de rotație a șuruburilor, în fluid nu se crează turbulențe. De asemenea, jocul de volume, atent studiat, elimină complet efectul de zdrobire ce ar putea fi exercitat de forța centrifugă asupra fluidului.

Sunt disponibile versiuni orizontale sau verticale, montaj în design compact sau cu cuplare elastic, pe placa de bază sau pe suport, inclusiv versiuni pentru montaj imersat în rezervor, atât pe orizontală cât și pe verticală.

De asemenea, sunt disponibile versiuni cu cuplaj magnetic.
Întreg ansamblul de pompare poate fi certificat conform API.

Capacitate maximă până la 2.500 m3/h; presiuni maxime de refulare până la 280 bar.

POMPELE CENTRIFUGALE PENTRU FLUIDE SUPRAÎNCĂLZITE

Pompele centrifugale

Pompele centrifugale sunt utilizate pentru a pompa fluide neutre sau agresive din punct de vedere chimic, fluide pure sau în diverse soluții, fluide cu temperaturi foarte joase sau fluide fierbinți, cât și fluide cu potențial pericol pentru mediul înconjurător.

Seriile de pompe centrifugale ALLWEILER sunt construite în sistem modular, cu dimensiuni și debite conforme EN 733 și EN 22858/ISO 2858. De asemenea, sunt disponibile și dimensiuni intermediare sau adiționale, care lărgesc gama de posibilități de dimensionare a pompei.

Pompele centrifugale ALLWEILER NU SUNT auto-amorsante.

Sunt disponibile versiuni specializate de pompe centrifugale ALLWEILER pentru fluide fierbinți: ulei de transfer termic, apă supraîncălzită, etc.

Aceste construcții specializate de pompe centrifugale se remarcă prin simplitatea design-ului, pompele neavând nevoie de echipamente suplimentare de răcire. Etanșarea mecanică este simplă, nebalansată, construită din aliaje de oțel obișnuite, fără materiale exotice și implicit costisitoare.

De asemenea, sunt disponibile versiuni de pompe centrifugale construite din oțeluri înalt aliate, speciale pentru industria chimică sau industria alimentară, precum și versiuni de pompe centrifugale echipate cu cuplaj magnetic pentru fluide extreme de corozive sau toxice, ale căror eventuale scurgeri prezintă un pericol major pentru mediul înconjurător.

Pompele centrifugale ALLWEILER pot fi realizate în design orizontal sau vertical, cu montaj în design compact sau cu cuplare elastică, pe placa de bază sau pe suport, inclusiv versiuni de pompe centrifugale multietajate.

Capacități maxime până la 2.300 m3/h; presiuni maxime de refulare până la 25 ba

POMPE CU ȘURUB (CAVITĂȚI PROGRESIVE)

Pompele cu șurub sunt utilizate pentru aplicații de tranvazare sau dozare a fluidelor neutre sau agresive din punct de vedere chimic (ph = 0-14), fluide pure sau contaminate cu particule solide de diametru mare sau fibre lungi în suspensie, noroi vâscos, care nu curge, fluide abrasive, adezivi, etc.

Caracteristicile principale ale pompelor cu șurub sunt: pompe auto-amorsante, cu posibilitatea extinderii în mai multe trepte de pompare, silențioase și potrivite din punct de vedere funcțional pentru a fi utilizate cu variatoare de turație (convertizor de frecvență).

Fluidul de lucru este pompat permanent, în mod continuu, fără pulsații, fără turbulență și fără a fi supus oricărui alt stres mecanic. Este permis un pasaj solid generos, funcție de dimensiunea pompei.

Design-ul special al rotorului și statorului crează în interiorul pompei adevărate camere etanșe pline cu fluid, care este transportat pe direcție axială între orificiile de absorbție și refulare datorită mișcării de rotație a șurubului-rotor. În ciuda acestei mișcări de rotație, care are ca efect pomparea, în fluid nu se crează turbulențe.

De asemenea, jocul de volume, atent studiat, elimină complet efectul de zdrobire ce ar putea fi exercitat de forța centrifugă asupra fluidului.

Sunt disponibile versiuni orizontale, cu montaj în design compact sau prin cuplare elastică cu motoreductorul, pe placa de bază sau pe suport; de asemenea sunt disponibile versiuni verticale pentru montaj imersat în rezervor.

Pot fi echipate cu manta pentru încălzire sau răcire, pentru transportul fluidelor ce necesită precauții în acest sens.
Capacități maxime până la 450 m3/h; presiuni maxime de refulare până la 64 bar.

POMPE PROPELLER

Pompele cu elice (propeller pumps) sunt utilizate pentru aplicații de tranvazare a cantităților mari de fluide neutre sau agresive din punct de vedere chimic, fluide pure sau contaminate cu particule solide, fluide cu temperaturi foarte joase sau fluide fierbinți.

Pompele cu elice ALLWEILER pot fi realizate în design orizontal sau vertical, echipate cu etanșare mecanică sau cu etanșare moale.

Capacități maxime până la 35.000 m3/h; înălțimi maxime de pompare până la 10 mca

POMPE CU CANAL LATERAL

Pompele cu canal lateral ALLWEILER sunt utilizate pentru aplicații de transvazare a fluidelor neutre sau agresive din punct de vedere chimic, a fluidelor pure sau contaminate cu diverse gaze, a fluidelor cu temperaturi foarte joase sau a fluidelor fierbinți.

Pompele cu canal lateral ALLWEILER pot fi realizate în design orizontal sau vertical (inclusiv versiuni multietajate), echipate cu etanșare mecanică sau fără etanșare (cuplaj magnetic). Sunt disponibile și în versiuni speciale, pentru valori foarte scăzute ale NPSH disponibil în instalație (cu design special al rotorilor).

Capacități maxime până la 40 m3/h; presiuni maxime de refulare până la 40 bar.

POMPE PERISTALTICE

Pompele peristaltice ALLWEILER sunt utilizate pentru aplicații de tranvazare sau dozare a fluidelor neutre sau agresive din punct de vedere chimic, a fluidelor pure sau contaminate cu diverse gaze, a fluidelor vâscoase sau care au tendința de spumare, a fluidelor abrasive, inclusiv cu particule solide sau fibre în suspensie, a adezivilor, etc.

Capacități maxime până la 60 m3/h; presiuni maxime de refulare până la 16 bar.

Caracteristicile principale ale pompelor peristaltice sunt: pompe auto-amorsante, silențioase și potrivite din punct de vedere funcțional pentru a fi utilizate cu variatoare de turație (convertizor de frecvență) inclusiv în aplicații de dozare.

Fluidul de lucru este pompat permanent, în mod continuu, fără pulsații, fără turbulență și fără a fi supus oricărui stres mecanic.

MACERATOARE

Maceratoarele sunt utilizate pentru a mărunți și produce prin tăiere particule solide de diametru convenabil astfel încât fluidele cu particule solide sau fibre în suspensie ale căror dimensiuni depășesc anumite dimensiuni să poată fi totuși pompate.

Maceratoarele ALLWEILER sunt echipate cu discuri de tăiere din materiale extrem de rezistente la uzură, care însă pot fi detașate de pe rotor pentru re-ascuțire sau înlocuire la nevoie.

În funcție de tip, maceratoarele ALLWEILER pot crea o presiune diferențială între 3 și 5 mca
Capacități maxime până la 160 m3/h; presiuni maxime de refulare până la 10 bar.