Scurt istoric

De mai mult de 50 de ani, pompele cu membrană și sistemele de pompare industrial-sanitare MURZAN reprezintă cea mai bună soluție pentru transferul fluidelor vâscoase; a mixturilor cu tendința de separare în urmă agitării; a fluidelor cu solide în suspensie sau cu particule delicate, ce se pot sfărâmă sau distruge în urmă agitării, cum ar fi compot de cireșe, fructe de pădure, felii de pere conservate, etc. De asemenea reprezintă cea mai sigură soluție pentru golirea din diferite tipuri de containere sau butoaie a diverselor materii prime utilizate în industria alimentară și farmaceutică, indiferent de consistență și vâscozitatea acestora. Câteva exemple în acest sens ar fi: umpluturi pentru plăcinte și creme de prăjituri, pastă de tomate, unt de arahide, etc sau diverse produse cosmetice sau farmaceutice vâscoase: vaselină, lapte de magneziu, fond de ten lichid, etc.

SECTOARE DE ACTIVITATE

pompe cu membrana

MURZAN produce exclusiv pompe cu membrana si sisteme sanitare de pompare utilizate in industria alimentara si farmaceutica.

Singura locatie de productie este in USA, dar asamblarea sistemelor de pompare se poate face si in Franta sau Mexic, in locatii proprii; de asemenea sistemele de pompare pot fi asamblate si local prin reateaua de distribuitori autorizati, aceasta fiind o cale de scadere a costurilor de achizitie pentru utilizatorul final.

Cele mai des intalnite aplicatii sunt:

Cottage Cheese

Concentrate congelate

Iaurt

Topping-uri pt inghetata

Pasta de tomate

Supa de legume

Rosii cuburi

Carne de vita

Ananas bucati

Umpluturi de placinta

Suc de fructe concentrat

Condimente

Sos picant

Ficatei si pipote de pui

Salata de paste fainoase

Drojdie

Oua

Sos Barbeque

Sosuri pt salate

Mustar

Maioneza

Cosmetice

Unguente

Crema de fata

Colagen

Plasma

Mascara

Pasta de dinti

Lotiuni de corp

Gel de par

Sampon

PRODUSE

Toate echipamentele MURZAN sunt fabricate din otel inox si indeplinesc in totalitate cerintele USDA si FDA.
Toate echipamentele MURZAN pot fi modificate sau fabricate special pentru a indeplini conditiile impuse de utilizatorul final, atat din punct de vedere al functionalitatii cat si al conditiilor de amplasare existente, putand fi integrate in linia de productie cu interventii minore, stabilite de la bun inceput impreuna cu utilizatorul final sau firma de proiectare.

PI-50

Aplicatii:

Cottage Cheese

Iaurt

Ketchup

Produse cosmetice

Produse farmaceutice

Avantaje:

Usor de curatat

Auto-amorsanta

Actionata pneumatic

Fara etansari mecanice

Poate functiona in gol, fara fluid

Portabila

Poate pompa fluide cu vascozitatea pana la 150000 CPS

Mentine integritatea structurii produsului pompat

Pompa cu membrana pentru fluide vascoase si particule pana la 6” diametrul incompresibil. Poate fi utilizata intr-o gama foarte larga de aplicatii.

pompe cu membrana
pompe cu membrana

Pompa cu membrana MURZAN PI 50 este special proiectata si construita pentru a indeplini cerintele sanitare specifice industriilor carora se adreseaza. Eficienta ridicata a sistemului de distributie al aerului, ce nu necesita lubrifiere; absenta interventiilor service la supapele de sens tip bila cu scaun sau clapeta de sens precum si posibilitatea de a inspecta in totalitate si cu mare usurinta oricare din elementele in contact cu fluidul de lucru; ofera utilizatorului final siguranta si totodata confera aplicatiei de transfer o eficienta sporita indiferent daca este vorba de produse alimentare, farmaceutice sau cosmetice.

pompe cu membrana

Pompa cu membrana MURZAN PI 50 este inscrisa pe lista de echipamente aprobate de USDA; este construita din material conforme FDA pentru a indeplini conditiile esentiale prevazute in 3-A Standard: design ce permite inspectia vizuala completa si rapida a oricarui element in contact cu fluidul de lucru; fara lacasuri inguste in care se pot creea depozite de produs si colonii de bacterii; capabila CIP.

PO-50, Poultry Pump:

Aplicatii:

Gaturi

Inimi

Ficatei

Sange inchegat

Picioare si gheare

Avantaje:

Mentine integritatea structurii produsului pompat

Usor de curatat

Actionata pneumatic, nu necesita aer lubrifiat

Fara etansari mecanice

Poate functiona in gol, fara fluid

Constructie din otel inox

Pompa cu membrana utilizata pentru aplicatii specifice din abatoarele de productie si procesare a carnii de pasare; cum ar fi pomparea gaturilor, inimilor, ficateilor, etc.

Pompa cu membrana MURZAN PO 50 este singura pompa cu membrana sanitara proiectata si construita special pentru a indeplini exclusiv cerintele din industria de procesare a carnii de pasare.
Aceasta pompa cu membrana poate transvaza cu usurinta solide cu diametrul maxim incompresibil de 6” (15 cm) sau cu lungime maxima de 7” (17 cm) fara a deteriora produsul; ideala pentru transferul gaturilor de pui, ficateilor, inimilor, pipotelor, grasimii, picioarelor, sangelui, intestinelor sau oricare alta aplicatie de pompare specifica unei fabrici de procesare a carnii de pasare.

Capacitatea maxima de transport in solutie a pompei cu membrana MURZAN PO 50 este de 240 capete procesate pe minut, dar aceasta depinde de dimensiunea particulelor ce trebuie transportate.

Capacitatea maxima de transport in solutie a pompei cu membrana MURZAN PO 50 este de 240 capete procesate pe minut, dar aceasta depinde de dimensiunea particulelor ce trebuie transportate.

Pompa cu membrana MURZAN PO 50 este construita din materiale conforme FDA si este inscrisa pe lista de echipamente aprobate de USDA Meat & Poultry.

 CBTU-50, Sistem de pompare a produselor din carne de pasare.

Aplicatii:

Sistemul MURZAN CBTU – 50 este creat pentru a pompa direct din vacuum, din vasul de marinare; catre banda rulanta, catre vasul in care bucatile de pui sunt acoperite cu aluat pentru prajire sau chiar catre linia de prajire. Pentru prima data puteti pompa in siguranta fileuri, bucati de pui sau aripioare; fara a avea produse finite deteriorate in timpul transportului.

Avantaje:

Usor de curatat

Creste eficienta – pastreaza fluidul utilizat pentru marinare in produs

Creste productia – debit de refulare consistent

Mentine integritatea structurii produsului pompat

Reduce costul de productie aferent igienizarii precum si anumite cheltuieli cu personalul

Nu contamineaza produsul

Fara lubrifiere suplimentara

Fara etansari mecanice

Sistemul cu pompa cu membrana MURZAN CBTU-50 poate creste eficienta si productia in timp ce cheltuielile de igienizare si de personal vor scadea! Aceasta fara a afecta calitatea si integritatea produselor prelucrate de dvs, crescand insa profitabiliatatea acestora.

Sistemul MURZAN CBTU-50 este prevazut cu o pompa cu membrana ce descarca dual si asigura un debit consistent de produs pompat, pana la capacitatea maxima de productie a liniei dvs.

Avem experiente de succes, in care am pompat cantitati mai mari de 4.500 kg de produse din pui la distante mai mari de 30m.

DUS-50, Sistem de golire a butoaielor

Aplicatii:

Vaselina

Pasta de tomate

Unt de arahide

Maioneza

Jeleuri

Cosmetice

Avantaje:

Usor de curatat

Goleste orice dimensiune sau forma a butoiului

Poate fi echipat cu conveyor si sistem de ghidare automata a butoiului (optional)

Goleste un butoi standard de 200 l incarcat cu unul dintre cele mai grele si vascoase paste, cum ar fi pasta de tomate la 33° Brix, in mai putin de trei minute; fara a aduga apa

Poate goli butoaie echipate cu sac aseptic sau liner

Sistem controlat complet din panoul de comanda local, optional poate fi controlat si de la distanta

Sistem de dozare volumetric sau masic in timpul pomparii (optional)

Capabil CIP

Total portabil

Poate goli prin pompare 99% din produs. DUS-50 poate fi modificat pentru a se potrivi pe orice dimensiune si forma a butoiului.

istemul MURZAN DUS-50 este construit din materiale conforme FDA si este inscris pe lista de echipamente aprobate de USDA. Designul permite inspectia vizuala completa si rapida a oricarui element in contact cu fluidul de lucru; fara lacasuri inguste in care se pot creea depozite de produs si colonii de bacterii; capabil CIP.

TUS-50, Sistem de golire a containerelor

Aplicatii:

Pasta de tomate concentrata

Concentrat de ciocolata sau vanilie

Concentrat de fructe

Alte produse vascoase

Avantaje:

Usor de curatat

Goleste un container de 1.200 l incarcat cu unul dintre cele mai grele si vascoase paste, cum ar fi pasta de tomate la 33° Brix, in mai putin de 15 minute; fara a aduga apa

Este inscris pe lista de echipamente aprobate de USDA

Mentine integritatea structurii produsului pompat

Capabil CIP

Sistem de dozare volumetric sau masic in timpul pomparii (optional)

Sistem complet automat

Poate functiona in gol, fara fluid

TUS-50 poate fi modificat pentru a se potrivi pe orice dimensiune si forma a containerului.
MURZAN TUS-50 reprezinta solutia de golire a celor mai vascoase sau dense produse din containere de 1000 l. Este utilizat in aplicatii in care nici o alta pompa nu ar putea vehicula produsul. Sistemul MURZAN TUS-50 goleste recipientul usor si rapid; fara a stresa prin presare produsul si fara a presuriza recipientul.

Sietemul Murazn TUS-50 este echipat cu pompe cu membrana si are o capacitate de 115 l/min, in functie de caracteristicile produsului pompat (vascozitate, densitate) precum si de dimensiunile traseului de refulare (lungime, diametru, numar de coturi)

Sistem de dilutie MURZAN In-Line

Va puteti creste profitul si reduce investitiile prin instalarea unui sietem de dilutie in-line furnizat de MURZAN. Acest sistem elimina necesitatea de a trece produsul prin numeroase vase de stocare echipate cu agitator. De asemenea puteti economisi spatiul din sectia dvs de productie, precum si cheltuielile legate de igienizarea zilnica si intretinerea curenta a acestor echipamente.

Cresteti randamentul liniei dvs de producere a pastei de tomate cu Sistemul Automat In-Line de Control al Vascozitatii de la MURZAN. Orice exces al indicelui de refractie (valoarea Brix) peste gradul Brix solicitat reprezinta pentru dumneavoastra o risipa nejustificata, sau o pierdere de profit.

Puteti creste capacitatea de productie prin scaderea timpilor, intrucat sistemul nostru asigura dilutia precisa in acelasi timp in care material prima este golita din containerele de transport.Asadar, un intreg ciclu de productie este redus cel putin la jumatate, fata de orice alta solutie utilizata in prezent. De asemenea, intraga sarja de produs este standardizata si conforma solicitarii beneficiarului dvs. NU SE POT PRODUCE AGLOMERARI DE PRODUS.

KUS-50, Sistem pentru golirea vaselor de preparare.

D150 Depositor, sistem pentru stocare si dozare umpluturi, crème; semi-solide sau cu particule in componenta

Sistem de Recuperare a Produsului, minimalizeaza priederile prin recuperarea produsului la sfarsitul ciclului de productie din traseele de conducte. De asemenea usureaza procedura de curatare, economisind timp si substante de chimice relativ costisitoare.