POMPE CENTRIFUGALE

Cel mai cunoscut și comun sistem de pompare existent.

Pompele centrifugale sunt utilizate pentru a pompa fluide cu vâscozitate redusă, neutre sau agresive din punct de vedere chimic, fluide pure sau în diverse soluții, fluide cu temperaturi foarte joase sau fluide fierbinți, fluide cu potențial pericol pentru mediul înconjurător.

Sunt disponibile versiuni de pompe centrifugale construite din oțeluri înalt aliate sau din material plastice speciale, pentru industria chimică; precum și versiuni de pompe centrifugale echipate cu cuplaj magnetic pentru fluide extreme de corozive sau toxice, ale căror eventuale scurgeri prezintă un pericol major pentru mediul înconjurător.

Pentru industria alimentară sunt disponibile pompe construite din materiale specifice, cu design special aplicațiilor igienice ce permite curățarea perfectă a pompei atât manual cât și în sistem centralizat, automat.

Pompele centrifugale pot fi realizate în design orizontal sau vertical, cu montaj compact sau cu cuplare elastic, pe placă de bază sau pe suport, inclusiv versiuni multietajate. De asemenea este disponibil designul ce nu necesită demontarea motorului sau decuplarea pompei de la instalație pentru intervențiile service.

Anumite versiuni de pompe centrifugale sunt auto-amorsante, cu adâncimi de aspirație de până la 9,8m.

Datorită experienței îndelungate cu aceste pompe, Fluid Sistem vă propune patru dintre liderii incontestabili ai acestui segment de piață ce reprezintă pompele centrifugal, cu precizarea că fiecare dintre aceștia se adresează unor aplicații complet diferite: