Scurt istoric:

ARGAL este unul dintre producatorii cu o vasta experienta in domeniul echipamentelor de pompare centrifugale utilizate pentru transferul substantelor chimice; construite din materiale termo-plastice rezistente la diverse agresiuni specifice acestui domeniu.

In ultimii ani, compania a depus eforturi foarte mari pentru studierea si dezvoltarea intregii serii de productie, iar rezultatul a constat in lansarea unei noi game mult mai performante, atat din punct de vedere mecanic cat si hidraulic. Gama de pompe produse de ARGAL sunt livrate in Romania excluiv prin Fluid Sistem .

SECTOARE DE ACTIVITATE

Pompa centrifugala

Pompe centrifugale cu cuplaj magnetic

Pompe centrifugale cu etansare mecanica

Pompe centrifugale verticale

Pompe centrifugale auto-amorsante

 

Toate echipamentele produse de ARGAL sunt conforme ISO 9001:2000

Pompe de proces

Pompe de serviciu

Pompele de serviciu

Pompele de serviciu sunt destinate activitatilor auxiliare, necesare pentru functionarea corecta a procesului principal de productie (recirculare, filtrare, mixare, racire, spalare, umplere, golire, transfer, depozitare…)

Aceste aplicatii sunt obisnuite in sectoare de activitate aferente industriei chimice, in galvanizari, tratamente aplicate produselor textile, din piele; in aqua-culturi, tratarea apei, celuloza si hartie, laminoare si furnale, industria farmaceutica sau alimentare.

In general aceste pompe sunt folosite in sarje, nu functioneaza in regim permanent.

  • Gama ALIFTER: pompe autoamorsante, orizontale, cu cuplaj magnetic, capacitati pana la 3 mc/h
  • Gama BASIS: pompe centrifugale, orizontale, cu cuplaj magnetic, capacitati pana la 4 mc/h
  • Gama PRIMA: pompe centrifugale, orizontale, cu cuplaj magnetic, capacitati pana la 14 mc/h
  • Range ROUTE: pompe centrifugale, orizontale, capacitati pana la 55 mc/h
  • Range EQUIPRO: pompe centrifugale, verticale, capacitati pana la30 mc/h

TMB

Pompele “TMB” provin din gama BASIS de la ARGAL, sunt pompe centrifugale monoetajate echipate cu cuplaj magnetic. Seria de pompe TMB include cinci modele care pot refula debite intre 15 si 70 l/min.

Designul compact si silentios precum si absenta unui dispozitiv de etansare fac acestste pompe ideale pentru aplicatii din orice loc al fabricii; pot fi incorporate in orice echipament “sofisticat” sau pot fi utilizate in aplicatii de protectia mediului.

Pompa centrifugala
Caracteristici principale
Capacitate maxima70 L/min
Inaltime de pompare maxima11 m
Materiale in contact cu fluidul de lucruPP / PTFE / E-CTFE /Al2O3
Puteri instalate25 ÷ 135 W
Limite de temperatura0° ÷ 60° C

Aplicatii

Recirculari

Filtrari

Racire

Incalzire

Mixari

Spalare

TMP

PRODUS NOU IN GAMA ARGAL, LANSAT IN 2009

Pompele din seria TMP, cu cuplaj magnetic, au fost proiectate pornind de la ideea seriei precedente AM, dar incercand sa ofere solutii mai concise, conforme cerintelor actuale ale pietei. Aceste pompe centrifugale orizontale sunt cuplate direct cu motorul electric (monobloc); carcasa este construita in intregime din materiale termoplastice armate cu fibre, iar componentele interne sut realizate din ceramica, carbon si elastomeri fluorinati; fiind astfel evitat orice contact intre eventuale piese metalice si fluidul de lucru

De asemeneat combinatia de materiale utilizate pentru constructia pompei, toate partile in contact cu fluidul de lucru, sunt astfel alese incat sa se realizeze compatibilitatea perfecta cu acesta.

Pompa centrifugala
Caracteristici principale
Capacitate maxima14 mc³/h
Inaltime de pompare maxima16 m
Materiale in contact cu fluidul de lucruPP / PTFE / E-CTFE / Al2O3 / SiC
Puteri instalate0,18 ÷ 1,1 kW
Limite de temperatura-20° ÷ 110° C

Aplicatii

Spalare

Alimentare

Spray-ere

Umplere

Dozare

Filtrare

Recirculare

Injectare

ROUTE

Este o gama de pompe chimice utilizate pentru diverse aplicatii, disponibile atat in versiunea cu cuplaj magnetic (seria TMR) cat si in versiunea cu etansare mecanica (seria ZMR)

Pompa centrifugala

Seria TMR

Aceasta pompa cu cuplaj magnetic este echipata cu sistemul “auto-aliniere axiala pa doua directii” care permite functionarea in gol, fara fluid ca si conditie standard de functionare (valabil pentru configuratia interna “R”).
Combinatia optima dintre campul magnetic si materialele utilizate pentru sistemul de ghidare al rotorului, elimina complet orice frecare axiala. Asadar este eliminata complet sursa ce determina in fapt defectarea pompei la functionarea in gol, fara fluid.
Designul acestei pompe permite montarea si demontarea motorului fara a fi necesara si demontarea pompei.

Pompa centrifugala
Pompa centrifugala

Seria ZMR

Pompa centrifugala orizontala, cuplata direct pe motor; construiata din materiale termoplastice. Toate partile componente sunt obtinute prin injectia materialelor plastice, la temperaturi controlate, in forma de turnare. Structura acestor componente este armata cu fibre de sticla sau de carbon; de asemenea acest procedeu se executa inca din faza turnarii.
Etansarea mecanica poate fi simpla sau dubla, conform solicitarilor.

Caracteristici principale
Capacitate maxima55 m3/h
Inaltime de pompare maxima52 m
Materiale in contact cu fluidul de lucruPP / PTFE / E-CTFE / Al2O3 (ceramica) / SiC
Puteri instalate0,55 ÷ 15 kW
Limite de temperatura-20° ÷ 110° C

Aplicatii

Recirculare

Filtrare

Transfer

Mixare

Racire

Incalzire

Incarcare/Descarcare

Alimentare

Injectie

Spalare

Dozare

Spray-ere

EQUIPRO

PRODUS NOU IN GAMA ARGAL, LANSAT IN 2009

Caracteristici principale
Capacitate maxima55 m3/h
Inaltime de pompare maxima40 m
Materiale in contact cu fluidul de lucruPP / PTFE / E-CTFE / Al2O3 (ceramica) / SiC
Puteri instalate0,37 ÷ 4 kW
Limite de temperatura-10° ÷ 80° C

Aplicatii

Recirculare

Filtrare

Mixare

Racire

Incalzire

Seria KME

Pompa centrifugala verticala imersata, cuplata direct pe motor, cu corpul pompei si coloana de refulare submersate in lichidul pompat. Constructii disponibile cu lungimi de la 600 la 1500 mm si cu lagare din ceramica sau carbura de siliciu. Este posibila echiparea cu un sistem eficient de etansare impotriva vaporilor, care va preveni uzura prematura a etansarii mecanice. Aceasta pompa este solutia pentru aplicatiile ce necesita un debit si o inaltime de pompare limitate, de asemenea este standardizata pentru utilizare cu motoare IEC, usor de procurat din surse locale.

Seria HME

Pompa centrifugala verticala, cuplata direct pe motor, imersata sau auto-amorsanta.Construita fara etansare mecanica, fara lagare si fara bucsi de uzura; cu filtru de impuritati si dispozitiv de evacuare a vaporilor. Poate fi montata in rezervor (imersata) sau in afara acestuia (auto-amorsanta). Lungimi standard disponibile: 275 mm si 450 mm. Pot fi montate motoare speciale, cu puteri marite, pentru a vehicula fluide cu greutati specifice mari.

Pompe de proces

Pompele de proces sunt implicate direct in linia de productie (alimentare, spray-ere, umplere, injectie, dozare, etc)
Utilizate in procese de productie curente in diverse industrii sau sectoare de activitate: industria chimica, galvanizari, foto-gravura, tratamente chimice in ind. textila, productia de detergenti, imbutelierea diverselor chimicale, productia de baterii si acumulatori, industria sticlariei si prelucrarea metalelor pretioase.

In mod uzual sunt folosite pentru aplicatii continue, de lunga durata sau permanente.

Gama FRONTIERA: pompa centrifugala orizontala, capacitati pana la 100 m³/h

Gama ZGE: pompa centrifugala orizontala, conforma ISO 2858, capacitati pana la 1600 m³/h

Gama KGK: pompa centrifugala veticala, capacitati pana la 220 m³/h

Gama NESK: pompa centrifugala verticala cu etansare mecanica, pentru transfer/circulatie, capacitati pana la 220 m³/h

Gama ZMA: pompa centrifugala orizontala, auto-amorsanta, capacitati pana la 50 m³/h

SATURN

Pompa centrifugala monoetajata ARGAL, conforma reglementarilor ANSI/ASME B73.1. Carcasa pompei este fabricata din FRP (rasina tratata termic si armata cu fibre de sticla) care ii confera o durabilitate si o rezistenta mecanica comparabila cu a metalelor inalt aliate. Formula chimica de baza a acestei rasini (epoxy vinyl ester) asigura carcasei pompei o rezistenta superioara impotriva agresiunilor chimice sau abraziunii. Combinatia de capabilitati chimice si mecanice ale pompelor din gama SATURN, impreuna cu promovarea de catre ARGAL a unor costuri scazute de fabricatie ofera acestei pompe o pozitie de referinta in aplicatii diferite din diverse domenii: apa de mare (statii de tratare, desalinizare, etc), statii de epurare a apelor uzate industriale sau municipale, instalatii de spalare a gazelor sau a fumului si orice alte industrii ce utilizeaza in productia curenta diverse chimicale agresive. Pompele din gama SATURN pot fi construite fie in design monobloc, prin cuplare directa pe motor (ZMS); fie in design standard pe placa de baza cu cuplaj elastic (ZGS)

DOMENIUAPLICATII
Tratamente de suprafataCromare Acizi de decapare Solutii de placare
Acvarii/ZooApa sarata
Procese chimiceAcizi Deseuri chimice Ape uzate
DesalinizareFiltrare Alimentare cu apa de mare Transfer de chimicale Transfer saramura concentrata
Utilitati electriceReciclarea acumulatorilor
ElecrtronicaAcizi Deseuri chimice
Caracteristici principale
Capacitate maxima700 m³/h
Inaltime de pompare maxima90 m
Materiale in contact cu fluidul de lucruRasina armata cu fibre de sticla - Vinyl Ester / Epoxy
Puteri instalate3 ÷ 75 kW
Limite de temperatura-20 ÷ 110 °C

FRONTIERA

Aplicatii

Incarcare / Descarcare

Transfer

Alimentare

Spray-ere

Injectie

Umplere

Dozare

Filtrare

Spalare

Recirculare

CIP

Pompe centrifugale chimice, turnate din cele mai pure materiale termoplastice, cu multe posibilitati de executie; ofertate in diferite aplicatii pentru a pompa substantele chimice in cea mai eficienta modalitate. Inovative multumite otelului inox utilizat in structura pompei ca si armatura de rezistenta. De asemenea otelul inox este utilizat si pentru aparatoarea cuplajului si pentru placa de baza, conform reglementarilor ISO. Materialele implicate si structura externa sunt identice pentru intreg proiectul Frontiera. Structura interna si tipul de conectare al motorului este diferit. Aceste pompe pot fi realizate fara etansare, cu etansare, in design monobloc sau standard cu cuplaj elastic.

Pompe centrifugale cu cuplaj magnetic, conforme ISO 2858; construite avand in vedere posibilitatea de a alege dintre diverse structuri interne si astfel fiind oferita in multe aplicatii cea mai eficienta cale de a pompa substanta chimica in cauza. Anumite executii permit functionarea accidentala in gol, fara fluid.

Pompe cu etansare mecanica, conforme ISO 2858; cu carcasa etansarii mecanice separata; design special pentru usurinta interventiilor service (back pull out). Ca orice alte pompe de proces, sunt construite astfel incat sa poata primi etansari mecanice standardizate. Lagarele sunt lubrifiate cu ulei.

Pompe centrifugale orizontale, design monobloc, echipate cu etansare mecanica, construite pentru a fi echipate cu motoare electrice IEC. Au in componenta un lagar suplimentar, pentru disiparea incarcarilor hidraulice.

Similare din punct de vedere hidraulic cu seria precedenta, dar construite exclusiv in design monobloc, cu posibilitatea de a instala motoare electrice IEC fara a demonta pompa.

Caracteristici principale
Capacitate maxima100 m³/h
Inaltime de pompare maxima60 m
Materiale in contact cu fluidul de lucruPP / PTFE / E-CTFE / Al2O3 (ceramica) / SiC / C
Puteri instalate1,5 ÷ 15 kW
Limite de temperatura-20 ÷ 110 °C

ZMA

Pompe auto-amorsante, fara supape de sens.Multumita structurii speciale, dupa prima umplere, aceste pompe sunt capabile sa se auto-amorseze automat, chair si cu traseul de absorbtie gol. Capabile sa aspire de la adancimi de aprox 5 m (aceasta adancime se reduce in cazul fluidelor cu greutate specifica mare).

Imagine de prezentare.

Caruciorul de transport poate fi oferit la cerere!

Caracteristici principale
Capacitate maxima50 m3/h
Inaltime de pompare maxima29 m
Materiale in contact cu fluidul de lucruPP / PVDF / PVC / Al2O3 (ceramica) / SiC / C / FPM / EPDM
Puteri instalate0,75 ÷ 7,5 kW
Limite de temperatura-20° ÷ 60° C
Adancime maxima de auto-amorsare5 m

Aplicatii

Transfer

Colectare

ZGE

ZGE reprezinta o gama completa de pompe centrifugale de proces, construite conform ISO 2858 (DIN 24256- BS5257 – NFE 44121). Standardizarea performantelor dar mai ales a caracteristicilor dimensionale si constructive ale pompei, placii de baza, cuplajului si etansarii mecanice ofera avantaje atat in operarea pompei, cat si in eventualitatea inlocuirii anumitor componente de la un model la altul, in cadrul aceleiasi game e pompe ZGE.

Caracteristici principale
Capacitate maxima1600 m³/h
Inaltime de pompare maxima120 m
Materiale in contact cu fluidul de lucruPP / PE HMW / PVDF / PVC / EPDM / FKM/ Al2O3 (ceramica) / SiC / C
Puteri instalate0,25 ÷ 315 kW
Limite de temperatura-30 ÷ 110 °C

Aplicatii

Incarcare / Descarcare

Transfer

Alimentare

Injectie

Umplere

Dozare

Filtrare

Spalare

CIP

Spray-ere

Recirculare

KGK

Pompa centrifugala verticala imersata, cuplata elastic cu motorul electric; corpul pompei si coloana de refulare submersate in lichidul pompat. Lungimi de pompa pana la 4000 mm. Pentru lungimi mai mari de 2000 mm se introduce un lagar de ghidare intermediar, in afara celui existent in carcasa. Aceste lagare pot fi fabricate din ceramica sau din carbura de siliciu. In cazul in care fluidul este imprificat cu particule solide, lagarele pot fi echipate cu dispozitive de spalare din exterior. Sunt disponibile si o serie de dispozitive de indepartare a vaporilor corozivi din zona de actionare mecanica a pompei. De asemenea intreaga constructie a pompei poate fi realizata la cerere din rasina epoxi-vinyl-ester.

Construita pentru a pompa fluide agresive chimic si corozive, a fost proiectata pana in cele mai mici detalii, pentru a asigura o durata de utilizare indlungata si o pompare eficienta. O atentie deosebita a fost acordata pompelor KGK inca de pe planseta de proiectare, pentru a furniza o solutie de pompare usor de intretinut si reparat la nevoie de catre personalul calificat al utilizatorului final sau in reteaua de service-uri autorizate a distribuitorilor nostri din lumea intreaga

Carcasa rotorului la dimensiunea G3 a pompei KGK poate primi un singur rotor, in cazul pompelor intr-o singura treapta de pompare; sau doua rotoare consecutive in cazul pompelor in doua trepte. Acest ultim design refuleaza cu o presiune dubla fata de pompa intr-o singura treapta, pastrand insa aceeasi carcasa a rotorului, acelasi gabarit al pompei si aceleasi elemente structurale; ceea ce se constituie intr-o atractiva varianta de pompare, economica dar in acelasi timp de cea mai inalta calitate.

Caracteristici principale
Capacitate maxima1600 m³/h
Inaltime de pompare maxima120 m
Materiale in contact cu fluidul de lucruPP / PE HMW / PVDF / PVC / EPDM / FKM/ Al2O3 (ceramica) / SiC / C
Puteri instalate0,25 ÷ 315 kW
Limite de temperatura-30 ÷ 110 °C

Aplicatii

Transfer

Colectare

Recirculare

Injectie

CIP

Carcasa in doua trepte de pompare

Carcasa rotorului pompei KGK, la dimensiunea G3, poate fi realizata intr-o singura treapta de pompare sau in doua trepte, cu doi rotori montati consecutiv. Acest ultim design permite refularea cu o presiune dubla fata de cea realizata de aceeasi pompa construita intr-o singura trapta, dar pastreaza aceeasi, carcasa, acelasi gabarit si aceleasi elemente structurale; ceea ce se traduce intr-un raport atractiv performanta / pret, calitate fara compromis si design compact.

QGN

PRODUS NOU IN GAMA ARGAL, LANSAT IN 2009

Gama NESK este compusa din pompe verticale centrifugale, montate extern, echipate cu etansare mecanica; gandite pentru vehicularea unor mari cantitati de fluide corozive with the innovative semi-axial hydraulic flow.

Avantajele acestui design sunt:

Functionare silentioasa

Eficienta marita

Reducerea uzurilor la elementele interne

Avantajele designului vertical, in general, sunt:

Reducerea dimensiunilor de gabarit a instalatiei

Usurinta mentenantei

Posibilitatea drenarii gravitationale

Aplicatii

Schimbatoare de caldura

Recirculare

Gravura

Placari/Galvanizari

Transfer

Caracteristici principale
Capacitate maxima220 m³/h
Inaltime de pompare maxima38 m
Materiale in contact cu fluidul de lucruPP / PTFE / PVDF / Al2O3 (ceramica)/ SiC / C / FKM / EPDM
Puteri instalate4 ÷ 55 kW
Limite de temperatura-20 ÷ 110 °C